Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Veszekedtek és egymást bántalmazták annak a fiúnak a szülei, aki a hétvégén megölte az apját Orgoványban

2020. január 27. 13:54 - szerző: 168 Óra

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt indítványozta annak a 15 éves fiúnak a letartóztatását, aki 2020. január 25-én hajnalban Orgoványon, egy családi veszekedés során konyhakéssel többször megszúrta az apját. A férfi a helyszínen meghalt – írja az ügyészég.

A gyanú szerint a gyermekotthonból szökött fiú 2020. január 24-én délután megjelent szülei orgoványi tanyáján. Késő este az egész család italozott. Éjjel a fiú szülei összevesztek és bántalmazták egymást. A fiatalkorú emiatt távozni akart, de a szoba ajtajánál az apja a karjánál fogva visszarántotta. Dulakodni kezdtek és a földre kerültek, majd a fiú meglátott a földön egy konyhakést, amivel még a földön többször hátba, illetve egyszer fejen szúrta az apját. A szúrások következtében az apa a helyszínen meghalt, a rendőrséget a fiú értesítette telefonon.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a fiút 2020. január 25-én hajnalban őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki emberölés bűntette miatt, majd kezdeményezték a letartóztatását. A gyanúsított beismerte a tettét.

A főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ugyanis a terhére rótt bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt tartani kell attól, hogy a magyarországi kötődéssel nem rendelkező, román állampolgárságú fiatalkorú a hatóságok elől elrejtőzne. Megalapozottan feltehető az is, hogy a fiatalkorú gyanúsított az eljárás résztvevőinek a befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást.

A főügyészség indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója dönt 2020. január 27-én.

 

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz amelyeket csak 18 éven felüli olvasóinknak ajánlunk.

18