Megismétlődött a Zöldlomb utcai tragédia, Heves megyében megölte a volt feleségét és ötéves kislányát egy férfi, majd öngyilkos lett

2019. szeptember 2., 10:45

Szerző:

Megölte családját, majd öngyilkos lett egy férfi a Heves megyei Andornaktályán - közölte hétfő reggel a rendőrség. A tevékenység-irányítási Központjába kora reggel érkezett bejelentés, hogy az andornaktályai családi házban holtan találtak egy nőt és egy gyereket.

A nyomozók megállapították, hogy emberölés történt, a tettes pedig feltehetően a megölt lány apja. A férfi holttestét az ingatlan másik helyiségében találták meg, valószínűleg öngyilkos lett. 

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai elkezdték a helyszíni szemlét, amely jelenleg is tart.

Bűnügyi technikusok a helyszínen
Fotó: police.hu

A 168 Óra úgy tudja, a volt férj követte el a két gyilkosságot hétfőn korán reggel. A holttesteket egy hozzátartozó találta meg.

A Heol a szomszédoktól úgy tudja, hogy a 46 éves férfi és a 44 éves nő elvált, a férfi azonban gyakran tartózkodott volt felesége házában. A portál azt írja, hogy a nő 80 éves nevelőanyja talált rá lánya és ötéves unokája megkötözött holttestére, miután feltűnt neki, hogy reggel nem látott mozgást a ház körül. Ő értesítette a rendőrséget és a többi hozzátartozót.

Másfél hete Budapesten, a II. kerületi Zöldlomb utcában történt hasonló tragédia. Akkor az apa ölte meg élettársát és négyéves gyereküket, majd öngyilkos lett. A holttesteket 48 órával később találta meg a rendőrség, miután a főbérlő bejelentette, hogy nem tudja elérni az albérlőit. A Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese ellen fegyelmi eljárás indult, mert nem kezelhette elég körültekintően az egy nappal korábbi bejelentést, ami a szomszédtól érkezett. 

Bár a budapesti tragédia a főváros egyik legjobban szituált kerületében történt, az előzmények apalján nem volt váratlan, ami történt. Herczog Mária gyermekvédelmi szakember a HVG-nek azt mondta, kérdés, hogy mit tudott a családról a helyi gyermekvédelem, és hogy hathatósabb hatósági fellépés esetén megelőzhető lett volna-e a tragédia.

Gyilkosság Budán - Egy apa megölte gyermekét és élettárs? Bűnügyi technikusok a Zöldlomb utcában augusztus 23-án
Fotó: Mihádák Zoltán

Németh Zsolt kriminológus szerint pedig a rendőri szervezet az egyéni hibák kiküszöbölése nélkül sem lenne képes egymaga az efféle tragédiák megelőzésére. – Azért, mert egy járőr családi tragédiát előz meg, ma senkinek sem fogják megveregetni a vállát a rendőrségnél –  tette hozzá a HVG-nek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója.

 

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Több száz dolgozót küldtek el pénteken az iváncsai akkumulátorgyárból – erről beszéltek a munkások, és így tudják a szakszervezetnél is. Egy érintett az RTL Híradónak azt írta: a műszak közepén szóltak nekik, hogy pakolják össze a cuccaikat, mert ki vannak rúgva. A szakszervezet úgy tudja, kölcsönzött munkaerőt és többnyire vendégmunkásokat küldtek el.