Egy kilencéves vértesszőlősi lány maga hívta ki a rendőröket a verekedő és gázpisztollyal lövöldöző szüleire

2019. december 5., 09:57

Szerző:

A Tatabányai Járási Ügyészség az anyával és annak élettársával szemben is vádat emelt kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt, mert a szülők a 9 éves gyerek fejlődését veszélyeztették azzal, hogy a jelenlétében ittasan erőszakoskodtak egymással.

A nő és élettársa együtt nevelik az anya korábbi kapcsolatából származó kislányát. Idén január 19-én este vendégségbe érkezett hozzájuk, a vértesszőlősi házukba a nő rokona, akivel aztán együtt ittak, majd óbégatni kezdtek. Anya és rokona összebalhéztak, a nő pedig úgy arcon ütötte a rokont, hogy annak eleredt az orra vére. A nő élettársa erre elővette engedéllyel tartott gáz-riasztófegyverét, hadonászott vele, majd a nő fejéhez tartotta, és azzal fenyegette, hogy lelövi. Egy lövést is leadott, amit a gyerek is hallott.

Ezután a nő kérésére a gyerek tett bejelentést telefonon, hogy jöjjenek ki a rendőrök.

Az anya rokona a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt, míg a nő a lelövéssel történt fenyegetése miatt nem élt magánindítvánnyal.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottakat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, a gáz-riasztófegyvert a férfitól kobozza el.

(Külső képünk illusztráció)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.