Gyárfás Tamás nem köt alkut, nem fog beismerő vallomást tenni a gyilkossági ügyben

2019. szeptember 12., 16:06

Szerző:

Gyárfás Tamás nem köt alkut a főügyészséggel - tudta meg a 24.hu. A Fenyő János megöletésével vádolt Gyárfásnak tizenkét év fegyházbüntetést és tíz év közügyektől eltiltást ajánlott a Fővárosi Főügyészség, ha már az előkészítő ülésen beismeri, hogy ő kérte fel több mint 20 évvel ezelőtt Portik Tamást arra, hogy ölesse meg a médiavállalkozót.

Ügyvédje, Zamecsnik Péter szerint az köt alkut, akinek érdekében áll, védencének viszont nem áll érdekében alkut kötni egy olyan cselekményre, amit nem ő követett el. Az ügyvéd szerint mivel lezárult a nyomozás, nem az ügyészség, hanem a bíróság véleménye lesz mérvadó az ügyben. – Nem tartom tárgyilagosnak ezt a fajta felvezetést, mert az ügyészségnek teljes mértékben tisztában kell lennie azzal, hogy az első perctől kezdve nincs beismerés abban a cselekményben, amit nem követett el Gyárfás Tamás. Innentől kezdve álságosnak tartom azt hangoztatni, hogy 12 év jár azért ha beismeri – tette hozzá Zamecsnik Péter.

A Fővárosi Főügyészség július végén emelt vádat Gyárfás Tamás ellen Fenyő János megölése ügyében felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt. A hatóság szerint Gyárfás bűnösségét valószínűsítik azok a hangfelvételek, amelyeket Portik rögzített a 2000-es években.