Gruevszki megvédte hazáját a migránsoktól, erre Soros emberei levadászták – világítja meg nagy szökés sötét hátterét az Origo

2018. november 19., 14:49

Szerző:

Nikola Gruevszki jobboldali kormánya a migrációs válság csúcspontja alatt kerítéssel és élőerős védelemmel tartóztatta fel a bevándorlókat a macedón határon, lezárva ezzel a balkáni útvonalat.

Ez a lépése nagy indulatokat váltott ki Brüsszelben és a korábbi demokrata amerikai kormányzatban is. Soros György macedóniai akcióinak éppen ez volt a kiváltó oka: hogy megtörje a bevándorlásellenes jobboldali macedón kormányt, hatalomra juttassa szövetségeseit, a posztkommunistákat és ezzel utat nyisson a Görögország felől érkező illegális bevándorlóknak.

Nikola Gruevszki
Fotó: AP/Boris Grdanoski

A történtek kristálytisztán bizonyítják a nemzeteken átívelő Soros-hálózat létét, amely komoly erővel rendelkezik szerte a kontinensen – festi fel kimerítő leleplező cikkében a Gruevszki-ügy sötét hátterét az Origo.

Az enyhén szólva kormányközeli portál nagy műgonddal összeállított anyagából azonban csak az nem derül ki, amire a leginkább kíváncsi ma mindenki Magyarországon. Jelesül, pontosan hogyan is jutott el Budapestig a hazájában korrupció miatt két évre ítélt exminiszterelnök, és miért.

Amit viszont tudunk, az az, hogy Gruevszkit az albániai illetve montenegrói magyar konzul segítette a szökésben a Balkánon, a szöktetéshez magyar külképviseleti autókat használtak. És amit szintén, hogy a macedón politikus kiváló viszonyban van Orbánnal, aki többször kampányolt mellette. Stop Soros néven elsőként a Gruevszki irányítása alatt álló Macedóniában indult kampány az amerikai magyar milliárdos ellen.