G. Fodor Gábor: Jó lenne létrehozni egy ViktorJugendet

2019. március 6., 18:49

Szerző:

Nyilván nem fogom megcsinálni, csak gondolkozom rajta, de jó lenne létrehozni egy ViktorJugendet

– mondta G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztője és a Századvég Alapítvány kuratóriumi elnöke egy hangfelvétel szerint, amelyről a 444.hu számolt be.


Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A mondat a portál szerint egy nem nyilvános tavalyi rendezvényen hangzott el, a hallgatóság erre nevetéssel reagált. G. Fodor a 444.hu érdeklődésére azt felelte, hogy nem emlékszik arra, hogy ilyet mondott volna, és nem kívánta kommentálni.

– Be akarjátok bizonyítani, hogy antiszemita vagyok? – kérdezte, majd letette a telefont.

Magyar Hang érdeklődésére már elismerte, hogy ő hallható a hangfelvételen, de nem emlékezett arra, hogy a ViktorJugend kifejezést használta volna.

– Elismerem, hogy a kifejezés konnotációja kellemetlen. De aki egy kicsit is ismer engem és a munkásságom, pontosan tudja, hogy harcos típus vagyok, de semmilyen szélsőséges üzenetet nem akartam megfogalmazni. Amennyire fel tudom idézni a körülményeket, másfél-két évvel ezelőtt egy baráti meghívásnak eleget téve tartottam előadást. Arról beszéltem, hogy a jobboldali fiatalok eltunyultak, elkényelmesedtek, sokan az egyetemről kikerülve egyből államtitkárok akarnak lenni. Ez egy nagyon súlyos mobilitási probléma. Egy általános korszellemről beszéltem, hiányzik az ügyek, a hivatás iránti alázat, ám ehelyett van karriervágy

– magyarázta.

Hozzátette, hogy valószínűleg a zártkörű beszélgetés körülményei között engedett meg magának ilyen kifejezést, szélesebb nyilvánosság előtt nem mondana ilyet, mivel tisztában van azzal, hogy a Viktor és a Jugend szavak együttes említése rossz és igazságtalan üzenettársításra alkalmas.