Furcsa csendrendelet: büntetik a vasárnapi fűnyírást

A nyár zajjal jár: több település is szigorított eddigi csendrendeletén. Balatonfüreden vasárnap már a fűnyírás is tilos, de nyáron kiterjesztik a tilalmat - olvasható az MR1-Kossuth Rádió honlapján.

2011. május 9., 21:28

Csendrendelet szinte mindenütt van, de nehéz, vagy szinte lehetetlen betartani. Balatonfüred nemrégiben bekeményített, tovább szigorította a helyi szabályozást: vasárnap és ünnepnapokon tilos füvet nyírni és olyan tevékenységet folytatni, ami zajjal jár és zavarhatja a szomszédokat - írta a

hvg.hu.

Júniustól a nyár végéig pedig kiterjesztik a zajtilalmat a teljes hétre: déltől háromig nem lehet hangoskodni a kertekben. Aki megszegi a rendeletet, akár ötvenezer forintos bírságra is számíthat. Az önkormányzat illetékes azt mondja, nagyon sok volt a panasz, és úgy gondolták, jár legalább egy nap, ami a pihenésről szól. Zavaró egyébként a „buliturizmus” is, amikor a fiatalok csak egy végigmulatott éjszakára jönnek le a tóhoz, és sokat panaszkodnak a helyiek a különböző fesztiválokra is, amikor az éjszakákat végigdübögi a zene.