Időjárás – figyelmeztetést adtak ki hétfő délutánra

Zivatarveszély miatt figyelmeztetést adtak ki hétfő délutánra.

2024. március 25., 10:19

Szerző:

Figyelmeztetést adott ki a hétfő délutánra a HungaroMet, az előrejelzés szerint jégdarával kísért záporok és zivatarok alakítják az időjárást. 

Az intenzívebb gócokat átmeneti viharos, akár 60-70 kilométer/órás széllökés, valamint jégeső is kísérheti – írja a met.hu. A figyelmeztetés vonatkozik Nógrád vármegyére, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére, Heves vármegyére, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére és Hajdú-Bihar vármegyére – írja a Telex.

Hétfőn is a vasárnapihoz hasonló időjárásra kell számíthatunk

A napsütés mellett képződő gomolyfelhőkből elszórtan alakulhatnak ki záporok, sőt akár zivatarok is. A hideg kedd reggelt követően gyökeres változás várható: délire forduló áramlással jelentős melegedés kezdődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 10 és 15 fok között valószínű. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Szórták a villámokat és a jeget a virágvasárnapi zivatarok. Székesfehérváron pillanatok alatt heves zivatar váltotta a napsütést  –írja az Időkép.

A Bakonyban pedig havazott: 

A hideg kedd reggelt követően gyökeres változás várható

Délire forduló áramlással jelentős melegedés kezdődik. A hét elején még napos, de hideg idő várható, éjszakánként a szélcsendes helyeken fagypont alá is csökkenhet a hőmérséklet. A hét közepén felhősebb, csapadékosabb idő várható, de a hőmérséklet csúcsértéke emelkedni kezd, a hét végén pedig már jobbára napos, száraz időre kell számítani, Húsvétvasárnap akár 20-26 Celsius-fok is lehet – derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Kedden fátyolfelhős, napos idő várható, majd a nap második felében délnyugat felől vastagabb felhőtömbök is érkezhetnek. Számottevő csapadék nem valószínű. A délkeleti, keleti szél sok helyütt megerősödik. A minimum-hőmérséklet jobbára 0 és plusz 6 fok között alakul, a derült, szélcsendes vidékeken azonban hidegebb is lehet. A maximum hőmérséklet 12-18 fok között várható. 

Szerdán változóan felhős időre kell számítani, több-kevesebb napsütéssel. Nyugat, délnyugat felől növekszik az eső, zápor és zivatar is kialakulhat. A délkeleti szél élénk, helyenként erős lesz. Hajnalban általában 5-10 fok lehet, a szélvédett északkeleti tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 15-22 fok várható. 

Csütörtökön nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég és több helyen számíthatunk esőre, záporra, majd a nap második felében csökken a felhőzet, illetve a csapadékhajlam. A délkeleti, majd a délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali 5-12 fokról 15-21 fok közé emelkedik a hőmérséklet. 

(Fotó: Szántai Edina/168.hu)

Magyar Péter úgy tűnik vitára szállhat az EP-listavezetőkkel, mégis lesz vita a köztévén. Erről Dobrev Klára számolt be egy bejegyzésében, mely szerint az MTVA megkezdte egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan.