2022-ig nem lesznek nagyobb rendezvények az egyik legnagyobb fesztivál alapítója szerint

2020. július 17., 12:48

Szerző:

Marc Geiger, a Bob Lefsetz Podcast-ban beszélt arról, hogy szerinte a nagy vírus-terjesztő események egészen addig veszélyben vannak, amíg a járványt meg nem fékezik teljesen. Geiger ide sorolja a fesztiválokat, és – ellentétben a magyar kormánnyal – a sporteseményeket is.

Arra a kérdésre, hogy szerinte mikor térhet vissza az élő zene, Geiger azt mondta:

„Szerény véleményem szerint ez 2022-ben”

– írja a nme.com nyomán a HVG.

Hozzátette, hogy e területen a következő hat hónap fájdalmasabb lehet, mint az elmúlt hat hónap, és az azt követő hat hónap még inkább.

Gulyás Gergely csütörtökön jelentette be, hogy Magyarországon a július végi kormányülésen fognak dönteni arról, hogy megtarthatók-e augusztus 15-e után az 500 főnél nagyobb zenés rendezvények. Arra a kérdésre, hogy koncertezni miért nem lehet, ha meccseket lehet látogatni, azt mondta: a nagy különbség az alkoholfogyasztás. Az előbbi eseményeken ugyanis az emberek isznak, így nehezebben betartható a társadalmi távolságtartás.

Több zenész is nemtetszését fejezte ki az először Palkovics László által belengetett hírre reagálva. Többek között az olyan, a jövő hónap második felére eltolt fesztiválokat is érintené ez a rendelkezés, mint az EFOTT, a Fishing On Orfű, a Szegedi Ifjúsági Napok vagy a Kolorádó Fesztivál.