Ordítozva, fenyegetőzve tépkedték Baranyi Krisztina plakátjait, de szavazatvásárlás gyanúja is felmerült a IX. kerületben

2019. október 13., 16:42

Szerző:

Több incidens is történt ma az önkormányzati választás napján Ferencvárosban. Ezekről az ellenzék polgármester-jelöltje, Baranyi Krisztina számolt be a hvg.hu-nak.

– Egy ember vasárnap reggel ordítozva tépkedte a választási plakátjaimat a Mester utcában. Az egyik szavazóköri delegáltunk ott volt, és le is tudta videózni, ahogy rángatja le a kihelyezett hirdetéseket. Mikor a vandál meglátta a kitűzőjét, akkor fenyegetni kezdte, hogy megkéseli, majd arcon köpte. El tudott szaladni, de nagyon megijedt, hívta a rendőrséget, akik igazoltatták a támadóját, így ebből hatósági ügy lett

– mesélte Baranyi.


Fotó: Facebook/Baranyi Krisztina

A másik incidens szerinte a szavazatvásárlás gyanúját veti fel. Kora délután egy ellenzéki képviselőjelölt arra lett figyelmes a Gát utca - Haller utca sarkán, hogy csoportban hoznak embereket, majd együtt bekísérik őket a szavazókörbe.

Miután kijöttek, a közeli éjjel-nappali bolt előtt fehér borítékban a kezükbe nyomtak valamit az ellenzéki polgármesterjelölt elmondása szerint.

Több ellenzéki jelölt, így Baranyi Kriszta is a helyszínre  sietett, utána pedig riasztották a rendőrséget.