Felszálltak a NER-oligarchia magángépei a MOL Vidi meccse után, talán Orbán Viktor is visszatér

2018. október 5., 14:36

Szerző:

A hvg.hu írja, hogy péntek kora délután mind a két magánrepülőgép felszállt Londonban, amelyen a NER képviselői térhetnek vissza azután, hogy csütörtök este élőben nézték a MOL Vidi Chelsea elleni meccsét. Az egyik az a Bombardier Global 6000 típusú, OE-LEM lajstromszámú 17 milliárd forintos luxus-magánrepülőgép, amelyet Mészáros Lőrinc, Garancsi István és Orbán Viktor is használt már, a miniszterelnök akkor, amikor július 25-én elutazott megnézni a szülővárosa csapatának a Ludgorec elleni várnai mérkőzését. A másik HA-LKZ lajstromszámú Dassault Falcon 900 EX Csányi Sándor OTP-vezér magánrepülőgépeként tartják számon, az OTP-közeli Air Invest Kft. tulajdonában van. Valamelyiken minden valószínűség szerint Orbán Viktor is rajta ül, aki csütörtök este Csányi Sándor és Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója társaságában ült a Stamford Bridge lelátóján.

Orbán Viktor körül a múlt héten tört ki a botrány, miután kiderült, hogy a július 25-i útját a MOL Vidi tulajdonosa, Garancsi István fizette, aki a cégeivel milliárdokat nyert közbeszerzéseken. Bár ez enyhén szólva felveti a korrupció gyanúját, az aggályokat a miniszterelnök azzal rázta le, hogy harminc éve is így repült, és ezután is így fog.

Egyelőre kérdés, hogy Orbán Viktor mivel repült el csütörtökön Londonba, délelőtt ugyanis, amikor a két magánrepülőgép felszállt, ő éppen a Hagyományok Házát adta át. A Bombardier Global 6000 közvetlenül Londonba repült, Csányi Sándor Dassault Falcon EX 900-asa Moszkva felé tett egy kitérőt, ahol két órán át állt a Seremetyjevo repülőtéren. Eközben Orbán Viktor a Budai Vigadó felújított épületét, a Hagyományok Házát adta át.