Feljelentést tesz a Mi Hazánk Mozgalom is, miután aktivistái szétvertek egy melegekről szóló rendezvényt

2019. április 1. 13:12 - szerző: 168 Óra/MTI

A Mi Hazánk Mozgalom feljelentést tesz a szombati rendezvényen történtek miatt - közölte Toroczkai László pártelnök hétfőn a csongrádi megyeszékhelyen. A politikus sajtótájékoztatóján elmondta, a párt ifjúsági szervezetének, a Mi Hazánk Ifjainak a tagjai szólás- és véleménynyilvánítási szabadságukkal akartak élni, amikor az

„egyesült balliberális oldal pártrendezvényén” fel kívántak szólalni a „homoszexuális propaganda” ellen.

A szervezők azonban agresszívan léptek fel, lökdösni kezdték az aktivistákat, összetépték a Stop homoszexuális propaganda feliratú molinójukat, majd öt percre rájuk zárták az ajtót - közölte a pártelnök. Hozzátette, a szervezők ezzel megsértették az aktivisták személyi szabadságát.

Toroczkai László arról nem beszélt, hogy az aktivistái miért nem tartják tiszteletben mások szólásszabadságát.

A párt sajtó-helyreigazítást kezdeményez azokkal a „nácikat” vizionáló sajtóorgánumokkal szemben, melyek az eseményről készült videón is hallható normalitás jegyében kifejezést félremagyarázzák - tudatta Toroczkai László. A szombati rendezvényt „álcivil” eseménynek nevezte, mivel a Párbeszéd molinója szerepelt a díszletek között.

A pártelnök kifejtette, az egyének szexuális irányultsága magánügy, a Mi Hazánk Mozgalom az ellen az agresszív politikai propaganda ellen akar fellépni, amely ezt a devianciát próbálja népszerűsíteni.

Kérdésre válaszolva Toroczkai László úgy fogalmazott, „az egyesült balliberális tömb” propagandája igyekszik a Mi Hazánk Mozgalmat a Fideszhez kötni, hiszen ők abban érdekeltek, hogy fennmaradjon az a kétpólusú politikai rendszer, amely az elsikkasztott rendszerváltozás óta sakkban tartja Magyarországot. A Mi Hazánk szeretne kormányt és ellenzéket is váltani, és semmi köze a Fideszhez - szögezte le.

A Párbeszéd korábban közölte, feljelentést tesz a szombati programon történtek miatt.