Féláron, 8,7 millióért vett kertes házat Budakalászon a fideszes bizottsági elnök fia

2019. május 7., 12:08

Szerző:

Féláron vásárolhatott lakást a vagyonhasznosítási bizottság elnökének fia a Budakalászi Önkormányzattól. Az előterjesztésben ugyanazon a lapon szerepel Máté István elnök és fia neve, utóbbi vásárlókén – írja a Blikk.

Az önkormányzat 8,7 millió forintért adott el a városatya gyermekének egy 34 négyzetméteres lakást a budapestiek által kedvelt Omszki-tó mellett. Hogy az ingatlan nem ennyit ér, hanem akár a dupláját is, tanúsítja egy 3 hónappal korábban ugyanitt értékesített ugyanekkora lakás esete. 

Azt 14,9 millió forintért hirdették meg árverésen, végül valaki 17,5 millió forintot adott érte. 

A politikus fiának még az ennél jóval alacsonyabban megbecsült 10,8 millió forintból is engedtek 20 százalékot, így lett a vége 8,7 millió forint – derül ki a bizottsági előterjesztésből. 

A fideszes Máté István bizottsági elnök azt állította, a lakás nem ért többet, hiszen a házban korábban is hasonló áron adtak el ugyanilyen lakásokat. Hozzátette,

nem érti, miért adott valaki januárban 17,5 milliót az egyik ingatlanért. 

„A fiam egy romot vett, még a csatornát is ki kell cserélni, a fűtés csak egy kályha volt, csak a csupasz falak maradtak meg a felújításnál. Akár 8-10 milliót is el lehet költeni rá, olyan rossz állapotban volt. A fiam egy nagyobb, komfortos önkormányzati lakás bérleti jogát cserélte el erre a romra. Máskor is történt más hasonló átköltözés, amivel a bérlők saját ingatlanhoz jutottak. Ez jó az önkormányzatnak is, mert nem kell foglalkozni a legrosszabb állapotú ingatlanok soha meg nem térülő felújításával – magyarázta a bizottsági elnök. 

Cikkünk megjelenése után Máté Dániel nyilatkozatot juttatott el lapunkhoz. A szöveg eredeti címzettje a budakalászi önkormányzat pénzügyi és vagyonhasznosítás bizottsága, és így szól:

„Alulírott Máté Dániel ezúton nyilatkozom, hogy a Budakalász 2882/A/12 helyrajzi számú, természetben a 2011 Budakalász, József At. u. 62/12 ingatlan vásárlásával kapcsolatban a lakástörvény és a város érvényben lévő lakásrendeletének (20/2018/(X.26)) megfelelően mindenben törvényesen jártam el. Az édesapámat, Máté Istvánt ért támadások miatt az ingatlanra vonatkozó vételi szándékomról ezúton lemondok, kijelentem, hogy a felek ezzel kapcsolatban szerződést nem írtak alá."