Több mint hárommilliárd forintért Mészáros Lőrinc gyermekei építhetnek ügyészséget és bíróságot Érden

2019. szeptember 6., 22:33

Szerző:

Az EU-s közbeszerzési értesítő tanúsága szerint a Mészáros Lőrinc gyermekeinek tulajdonában lévő cég, a Fejér B.Á.L. Zrt. laz Épkar Zrt.-vel karöltve építheti fel az Érdi Járásbíróság és Járási Ügyészség új központját 3,24 milliárd forintért – hívja fel a figyelmet a 444. Építenek 99 parkolót is, a homlokzat legkisebb magassága 7,7 méter, legmagasabb pontján pedig a 18 métert is eléri.

Mészáros Lőrinc rendkívül sikeres gyerekei
Fotó: Átlátszó

A Fejér B.Á.L. Zrt. Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó gyerekeinek cége, a tulajdonosa Mészáros Beatrix, Mészáros Ágnes (aki házasságkötése óta a Homlok-Mészáros Ágnes nevet viseli) és ifj. Mészáros Lőrinc. 2015-ben alapították, apjuk 2019 februárjának az elején szállt be 600 ezer forinttal, ami 10,6 százalékos a részesedést jelentett, Mészáros Lőrinc mégis az osztalék felére, 2,8 milliárd forintra tarthatott igényt. 

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.