Fejberúgták, seprűnyéllel ütötték-verték a 78 éves nénit a fiatalok, mert nem adott nekik tüzet

2018. november 21., 14:12

Szerző:

Különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folyamatban volt büntetőeljárásban hirdetett ítéletet a Miskolci Törvényszék.

Az elsőfokú ítéletben a bíróság megállapította, hogy a két – baráti viszonyban levő - vádlott 2015. június 2-án este ismerőseikkel beszélgetett az utcán, amikor tüzet kerestek a cigarettázáshoz. 23 óra körüli időben bementek a sajóbábonyi 78 éves sértett lakásába úgy, hogy egyikük lábbal berúgta a bejárati ajtót. A bent tartózkodó és az ágyban fekvő idős nénitől először tüzet kértek a cigarettájukhoz, majd pénzt. A sértett ezt nem teljesítette, se tüzet, se pénzt nem adott át nekik, kérte, hagyják békén.

Ekkor egyikük az ágyban fekvő idős nőt fejen rúgta, míg társa egy, a helyszínen talált seprűnyéllel és ököllel ütni kezdte. A sértett leesett az ágyról, bántalmazását tovább folytatták.

A két fiatal ezután átkutatta a lakást, azonban nem találtak készpénzt és távoztak. Az idős, magatehetetlen sértettet másnap reggel találták meg hozzátartozói, kórházba szállították, ahonnan később otthonába bocsátották, de már önmagáról gondoskodni ekkor nem tudott, és

néhány nap múlva, ismételt kórházba szállítása után július 20-án elhalálozott.

A bíróság az első rendű vádlottat 12 év fegyházbüntetésre, míg társát, aki a cselekmény elkövetésekor még a 16. életévét sem töltötte be, 9 év fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélte – írja a birosag.hu.