Évekig tartotta rettegésben élettársát egy szabolcsi férfi, a nőt karácsonykor is összeverte

2019. június 13., 11:35

Szerző:

Brutálisan verte élettársát az a középkorú férfi, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, és testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádol a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a középkorú férfi ittasan rendszeresen verte, folyamatos lelki terrorban tartotta élettársát, aki emiatt rettegésben élt. A bántalmazások a közös otthonukban történtek, az ok pedig féltékenység volt. Az első verésre tavaly augusztusban derült fény, amikor a férfi veszekedés közben eltörte a nő alkarcsontját.

Fotó: Ügyészség

Pár hónappal később azt mondta élettársának, hogy költözzön el tőle, miközben olyan ideges lett, hogy össze-vissza verte. A nő bordatörést és több zúzódásos sérülést szenvedett.

Karácsonykor az esti órákban azt követelte élettársától, hogy menjen ki fát szedni az erdőbe. Mivel a nő erre nem volt hajlandó, többször megütötte. A sértett másnap reggel értesítette a mentőket, mert nagy fájdalmai voltak. A kórházban kiderült, hogy eltört egy bordája, ami miatt légmell keletkezett. Ha nem látják el, a keringése is összeomolhatott volna.

Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, úgy az ügyészség vele szemben halmazati büntetésül 5 év börtönbüntetés és 5 év közügyektől eltiltást kiszabását indítványozza.

Fotó: Ügyészség

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.