Évekig tartotta rettegésben élettársát egy szabolcsi férfi, a nőt karácsonykor is összeverte

2019. június 13. 11:35 - szerző: 168 Óra

Brutálisan verte élettársát az a középkorú férfi, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, és testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádol a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a középkorú férfi ittasan rendszeresen verte, folyamatos lelki terrorban tartotta élettársát, aki emiatt rettegésben élt. A bántalmazások a közös otthonukban történtek, az ok pedig féltékenység volt. Az első verésre tavaly augusztusban derült fény, amikor a férfi veszekedés közben eltörte a nő alkarcsontját.

Fotó: Ügyészség

Pár hónappal később azt mondta élettársának, hogy költözzön el tőle, miközben olyan ideges lett, hogy össze-vissza verte. A nő bordatörést és több zúzódásos sérülést szenvedett.

Karácsonykor az esti órákban azt követelte élettársától, hogy menjen ki fát szedni az erdőbe. Mivel a nő erre nem volt hajlandó, többször megütötte. A sértett másnap reggel értesítette a mentőket, mert nagy fájdalmai voltak. A kórházban kiderült, hogy eltört egy bordája, ami miatt légmell keletkezett. Ha nem látják el, a keringése is összeomolhatott volna.

Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, úgy az ügyészség vele szemben halmazati büntetésül 5 év börtönbüntetés és 5 év közügyektől eltiltást kiszabását indítványozza.

Fotó: Ügyészség