Máris a kormánypárti média kedvence lett Eszenyi Enikő, a balliberális színházi terror áldozata

2019. december 17., 16:50

Szerző:

Megzavarták a Vígszínház előadását tüntetők vasárnap este: néhányan kifeszítettek egy molinót, és felelősségre vonták Eszenyi Enikőt. A Vígszínház igazgatóját, mert nem ment el a hétfői, Gothár Péter és a Katona József Színház melletti szimpátiatüntetésre – idézi fe az Origo, majd annak nyomán a Ripost.

„A hétfői tüntetést a budapesti színházak közül mindössze hárman támogatták. Egyrészt persze a Katona József Színház, hiszen ott tört ki a súlyos zaklatási botrány, ott derült ki, hogy Máté Gábor igazgató egy évig megpróbálta eltussolni Gothár Péter ügyét. Nem véletlen az sem, hogy végül a tüntetést az Örkény Színház elé helyezték át (eleinte a Katona elé tervezték), mert a Tarlós-városvezetéssel közismerten jó viszonyban levő Örkény Színház-igazgatónak muszáj volt bizonyítania, hogy most már deklaráltan a balliberális színházi elittel tart. (A harmadik színház, amelyet oda tudott parancsolni a Katona, a Gothár-botrányban egyébként hallgató Radnóti volt.)

Viszont aki nem igazodik hozzájuk, azt megbüntetik.

Közismert: a balliberális színházi világ terrorizálni próbálja a többi színházat, egyetlen gondolatot fogadnak el, a sajátjukat"

– leplezi le a demonstrálókat a portál, amely úgy tudja: Alföldi Róbert már régóta kinézte magának a Vígszínházat.

Eszenyi Enikőnek jövőre lejár az igazgatói megbízása.