Megütötte a nevelőnőt egy tinédzser egy Szabolcs megyei nevelőotthonban

2020. február 27., 17:28

Szerző:

A Nyíregyházi Járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt ma  elrendelte a fiatalkorú L.Á. gyanúsított letartóztatását. 

A 17 éves fiú és testvére egy Szabolcs megyei gyermekvédelmi központban nevelkednek, külön csoportban. A gyanúsított február 25-én reggel találkozni akart testvérével, aki az intézet egy másik helyiségében tartózkodott, ezért dörömbölni kezdett annak zárt bejárati ajtaján. Az ott tartózkodó nevelő felszólította a gyanúsítottat, hogy fejezze be a hangoskodást és menjen vissza a helyére. 

A felszólításnak a fiatal nem tett eleget, megragadta az ajtó kilincsét, és továbbra is be akart menni a csoporthoz. A nevelőnő próbálta bezárni az ajtót,

ekkor a gyanúsított egy alkalommal megütötte a fejét, megragadta jobb csuklóját, majd azt szorítani és rángatni kezdte, közben trágár kifejezésekkel illette a nőt.

Végül az intézmény karbantartója húzta el az ajtótól a fiút. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A tinédzserrel szemben fiatal kora ellenére több eljárás is folyamatban van hasonló erőszakos bűncselekmény miatt.

A járásbíróság végzése nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be – adta hírül a birosag.hu.