Encsen majdnem megismétlődött az olaszliszkai tragédia

2018. október 10., 15:26

Szerző:

Egy balesetet követően kis híján újabb „Olaszliszka” történt Encs Fügöd nevű városrészének egyik utcájában szombaton délután – számolt be több olvasója jelzése alapján a Borsod Online.

Egy helyi nő szombaton délután arra járt autójával, amikor takarásból elé lépett egy gyerek, akit véletlenül elütött.  Azonnal kiszállt az autójából, hogy a gyerek segítségére siessen, azonban a kislány összeszaladó rokonsága a nőre támadt, bántalmazták és az autóját is megrongálták.

A lapnak nyilatkozó helybeliek szerint

a nőnek kiverték egy fogát is, és a vele lévő vejét fojtogatták, a nagyobb bántalmazástól egy utcabeli nő igyekezett védeni az autóst.

„Életveszélyesen megfenyegették, így aludni sem mer otthon, Fügödön, míg a lakását éjszaka rendőrök felügyelték, mivel felgyújtással fenyegették meg, továbbá a hölgy gyermekének a halálát ígérték, így rokonainál lakik jelenleg átmenetileg, nem mer a saját otthonában aludni” – állítja a lap olvasója.

A megyei rendőr-főkapitányság megerősítette a lap információját, levelükből egyebek mellett kiderül, hogy a baleset után két férfi, egymást követően bántalmazta a nőt. Az 52 éves asszonyt a kiérkező rendőrök az autójukba ültették, a mentőszolgálat pedig kórházba szállította a súlyos sérülést szenvedett gyermeket.

A nő bántalmazása miatt egy 19 és egy 27 éves helyi férfit állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként rongálás, valamint garázdaság és testi sértés megalapozott gyanúja miatt. Az encsi rendőrkapitányság mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette – tudatták.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.