Először egy BMW, aztán egy busz hajtott át a 64 éves férfin Kecskeméten, azonnal meghalt

2020. január 25., 10:27

Szerző:

Egy autó elütötte, egy busz pedig áthajtott a szerencsétlen kiskunhalasi férfin, aki ezek után a helyszínen meghalt. Az eset még 2018. október 12-én történt a késő esti órákban Kecskeméten, a Mária körúton, s most zárta le a rendőrség a nyomozást vádemelési javaslattal.

A 64 éves gyalogos a jelek szerint úgy akart átkelni az úttesten, hogy nem győződött meg az áthaladás veszélytelenségéről. Jött egy BMW X5-ös, ami elütötte, és a férfi az úttestre zuhant, a sofőr pedig

megállás és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. Ezek után az arra járó busz sofőrje is, mivel későn észlelte a földön fekvő férfit, átment rajta.

Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt.

A BMW sofőrjét a rendőrök néhány órán belül beazonosították és előállították. A 63 éves férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a főkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták a Kecskeméti Járási Ügyészségnek. 

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.