Eltűnt két férfi Budapesten, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

2018. december 28., 11:01

Szerző:

A rendőrség eltűnt személyként keresi a 31 éves Horváth Mátét.

Horváth Máté
Fotó: police.hu

A férfi 2018. december 27-én V. kerületi lakcíméről ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések nem vezettek eredményre.

Horváth Máté 174 centiméter magas, rövid, barna hajú, barna szemű férfi. Eltűnésekor fekete télikabátot, kék farmernadrágot, szürke pulóvert és barna sportcipőt viselt.

Szintén december 27-én tűnt el a 37 éves Talpai István. (Arcképe ide kattintva látható.)

A férfi 2018. december 27-én XI. kerületi munkahelyéről ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések nem vezettek eredményre.

Talpai István 170 centiméter magas, rövid, barna hajú, barna szemű férfi, aki az eltűnésekor barna bőrkabátot, kék farmernadrágot és szürke téli sapkát viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfiakat felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményeiről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

 

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.