Elítélt bűnözőt indít az EP-választáson a Mi Hazánk Mozgalom

2019. március 6., 08:24

Szerző:

Egy jogerősen elítélt bűnöző szerepel a Jobbikból távozó politikusok által létrehozott Mi Hazánk Mozgalom európai parlamenti listáján – tudta meg a 24.hu.

A Toroczkai László vezette mozgalom a napokban tette közzé az EP-választáson induló képviselőjelöltjeinek névsorát, az ötödik helyen pedig Gulya Tibor neve szerepel.

A devizahiteles „szakértőként” tevékenykedő férfit tavaly márciusban a Fővárosi Törvényszék

hamis tanúzásra való felbujtás és zugírászat bűntette miatt jogerősen 2 év börtönre, valamint pénzbüntetésre ítélte.

Fotó: Youtube

A szabadságvesztés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. (A zugírászat jogosulatlanul és üzletszerűen végzett ügyvédi, jogtanácsosi vagy közjegyzői tevékenységre utal).

Az egykori rendőr tanácsadó cége bajba került devizahiteleseknek nyújtott tanácsadást, úgy hogy Gulyának nincs volt jogi végzettsége.

A férfi termékbemutató jellegű előadásokon toborzott ügyfeleket cégének, ám rengetegen panaszkodtak arra, hogy átverte őket, noha nem ritkán több százezer forintot fizettek a bajba került adósok, hogy kihúzzák őket a bajból.

Toroczkai László a lap érdeklődésére elmondta: arról tudott, hogy zugírászat miatt elítélték a képviselőjelöltjüket, ám a hamis tanúzásra való felbujtásról nem tudott. 

Mint mondta, nagy dilemma volt a párt számára, hogy a férfi felkerüljön-e az EP-listára, de számára olyan kép bontakozott ki Gulyáról, mint

„aki a hatalomnak kőkeményen nekimegy, és a hatalom ezért visszavág”.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.