A szomszéd azt állítja, önvédelemből ejtett egy plexidarabbal majdnem húsz centis sebet Erika hasán

2020. március 11., 13:20

Szerző:

Tagadja bűnösségét az a férfi, aki a vádirat szerint egy plexidarabbal életveszélyes sérülést okozott szomszédasszonyának Kistarcsán - írja a Blikk. Az elképesztő büntetőügyben kedden előkészítő ülést tartottak, ahol

a vádlott védője arról is beszélt, hogy védence igazából önvédelemből ejtett 10 centiméter mély és majd 20 centiméter hosszúságú sebet a 44 éves Erika hasán.

A vádirat szerint azonban az események pont fordítva játszódtak le, vagyis a férfi szúrt előbb, Erika pedig ezután használta a spray-t.

A nő és a fölötte lakó férfi régóta rosszban voltak. Erika a párjával és a gyerekekkel bérelte az alsó szintet, a vádlott a családjával megvette az emeletet. A nő szerint az első perctől el akarta üldözni őket, volt, hogy egész éjjel ütötte a padlót, máskor éles tárggyal karcolta meg az ő kocsiját. Próbáltak vele beszélni, de utólag visszagondolva ez csak olaj volt a tűzre.

Egy 2018. decemberében, a kertben történt vita után történt meg a támadás. „A kertben összetalálkoztunk, elkezdtem mondani a magamét, erre ő hasba döfött. Első pillanatban fel sem fogtam igazán, mi történt, fújtam egyet a gázspray-ből, ami nálam volt, majd hazarohantam. A hasamból ömlött a vér, a beleim kifordultak, gyakorlatilag a kezemben tartottam azokat. A kórházban ötórás műtéten estem át, s még az is kétséges volt, megmaradok-e.”

Erika a Blikknek februárban azt mondta, végső gyógyulásról soha nem lehet már beszélni, pedig világéletében sportolt, edzőként dolgozott, de a támadás miatt erről örökre lemondhat.

2024. április 27., 12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.