Egyre több az ultragazdag Magyarországon

Tavaly a világon csökkent, Magyarországon viszont nőtt az ultragazdagok száma, akiknek legalább 30 millió dollárnyi befektethető vagyonuk van. A következő tíz évben várhatóan lassabban bővül a különlegesen magas nettó vagyonnal rendelkező személyek vagyona – írta meg a Napi.hu egy befektetési tanácsadók és privátbanki vezetők körében végzett felmérésre hivatkozva.

2016. május 23., 19:13

A vizsgálatban szereplő 91 országból csak 34-ben emelkedett az UHNWI-k száma, például Magyarországon, Japánban, Dániában is. Ugyanakkor Kanadában és Szingapúrban 23-24 százalékkal csökkent az ultragazdagok száma.

A felmérés szerint egy igazán jómódú ember manapság legalább egy jótékonysági alapot finanszíroz, fenntart egy farmot, amely fenntartható gazdálkodást folytat, támogat egy mezőgazdasági vagy ipari fejlesztési projektet a fejlődő világban és a gyerekeit magániskolákba járatja. Korábban inkább magántanárokat fogadtak az enniyre tehetős emberek a gyermekeik mellé.

(Forrás: Napi.hu)

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.