Egyre nő a felháborodás, több tüntetés szerveznek ma délutánra a Kossuth térre

2018. december 12., 14:13

Szerző:

– Ma 16 órakor találkozzunk a Kossuth téren, mutassuk meg, hogy elfogadhatatlan tartjuk a rabszolga törvényt és a fideszes eljárást – hirdette meg Facebook-oldalán a Momentum Mozgalom. A parlamenten kívüli párt arra szólította szimpatizánsait: „emlékeztessük a kormányt, hogy az ő feladatuk a magyar emberek érdekeinek képviselete, nem pedig jogaik korlátozása! Álljunk ki a magyar munkavállalók és a független bíróságok mellett! Csatlakozzunk a „Minden napra egy jótett" által szervezett tüntetéshez!"

Egyre több párt és civil szervezet csatlakozik a felhíváshoz, amelynek hatására már jelenleg is jó néhányak a fővárosi Kossuth téren vannak, estére pedig nagyobb létszámú tüntetésre hívnak. A parlamentben ma tiltakozó ellenzék képviselői egységesen levonultak az Országház előtti térre, miután a Fidesz-KDNP elfogadta a rabszolgatörvényt, sőt még egy sor jogszabályt – vélhetően a házszabály és az országgyűlési törvény ellenében.

Ne hagyjuk a törvénytelen szavazást - a Kossuth térre most!

null

A Jobbik a Sándor palotához vonul, hogy felszólítsák Áder Jánost: ne írja alá a jogszabályt. A frakció tagjai két óra után valamival el is indultak a Kossuth térről, de egyelőre nem sokan tartanak velük. Amikor indultak, amúgy is alig néhányan tiltakoztak a téren.