Egyetemistákat toboroz a honvédség, már be is lehet lépni a seregbe az ELTE-n

2020. május 22., 17:06

Szerző:

Várják az egyetemistákat is a hadseregbe, ennek érdekében a patinás Egyetem tér 5. alatti épületben helyet is kapott a Magyar Honvédség még egyelőre ideiglenes toborzóirodája – adja hírül az ELTE oldalán megjelentek alapján a Pesti Hírlap.

Minden kedden és csütörtökön délután csatlakozhat bárki a Magyar Honvédséghez

az ELTE Hallgatói Ügyfélszolgálati Irodájában, amely most üresen áll a korlátozások miatt. Scheuer Gyula egyetemi kancellár azt mondja, „a toborzóiroda elsősorban a civil lakosság számára nyújt lehetőséget a katonasághoz való csatlakozásra, emellett azonban az egyetemistákat is igyekszik megszólítani, tájékoztatni a tanulmányaik utáni katonai álláslehetőségekről”.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.