Egy napig sem bírják a liftek, 2020-ig lépcsőzni kell a ferihegyi vasútállomáson

2018. július 19., 22:11

Szerző:

Bár alig több mint tíz éve, hogy az egész létesítményt felújították, a három lift közül egyik sem működik a ferihegyi vasútállomáson. A lifteket leállították, mégpedig azért, mert elavultak, és  egy napig sem bírják üzemben, így az arra utazóknak lépcsőzniük kell – derül ki az RTL Klub Híradójának a riportjából. 

A kereskedelmi csatorna megkérdezte a MÁV-ot a dologról, és azt a választ kapta, hogy már vizsgálják, hogyan alakíthatnak ki biztonságos átjutási lehetőséget, de a tervezés hónapokat is igénybe vehet. A cég javaslata az, hogy az addig mindenki használjon két más akadálymentes átjárót. Az egyik kilométerre lévő szemeretelepi megálló, a másik a két kilométerre lévő Üllői út-Ferihegyi út kereszteződés két kilométerre a vasútállomástól. 

Új lifteket 2020-ra ígérnek.

Tegnap 16:38

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 11:27

Örülhetnek a nyugdíjasok: májusban előbb jön a nyugdíj, ráadásul nekik is lehetőségük nyílik a családi házuk korszerűsítésére.