409 milliót adott Orbán Viktor a szeged-csanádi püspöknek egy egyházi oktatási központ építésének előkészítésére

2020. április 9., 10:00

Szerző:

409,2 millió forintot ad a kormány arra, hogy Egyházi Egészségügyi Oktatási Központot hozzanak létre Budapesten, a 11077-es helyrajzi számú ingatlanon, amely, mint a Népszava beazonosította, a budai, II. kerületi Szerb Antal utca 20. 

A szerda este megjelenő Magyar Közlöny szerint a  kormányrendeletet Orbán Viktor hagyta jóvá, a meghatározott összeg pedig

csak a beruházás előkészítésére lesz elég.

Kies hegyvidék tájon húzódik a festői Szerb Antal utca
Fotó: Google Street View

A projekttel a Kiss-Rigó László megyéspüspök vezette Szeged-Csanádi Egyházmegyét bízták meg, azzal a kitétellel, hogy az előkészítő munkákat 2021 júniusának végéig be kell fejezni.

A folyamatot az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós felügyeli majd.

Az Orbán Viktorral remek kapcsolatot ápoló megyéspüspök egyházmegyéje 13,4 milliárdos állami támogatással épített 8000 férőhelyes, kápolnával is ellátott stadiont – emlékeztet  a lap.

A stadiont nem kevesebszer, mint háromszor adták át:

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.