Amfetamin hatása alatt vezetetett, egy ember halálát okozta, négyen pedig súlyosan megsérültek

2020. február 13., 10:42

Szerző:

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki kábítószer hatása alatt vezetve egy ember halálát okozta, írta csütörtöki közleményében a Pest Megyei Főügyészség.

A baleset 2017. április 24. történt, amikor az amfetamin és hasis hatása alatt lévő nő Monor és Monorierdő között a 4-es számú főúton, a 38-as kilométerszelvénynél Daewoo-jával áttért a szemközti sávba, ahol nekiütközött egy ott szabályosan haladó Opelnek.

A baleset következtében a vétlen autóban ülők közül egy nő életét vesztette, egy férfi továbbá két nő és egy gyermek pedig súlyos sérüléseket szenvedett, míg a bódult nő által vezetett autó utasánál maradandó fogyatékosság alakult ki.

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség a vétkes sofőr ellen halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt vádat emelt a Monori Járásbíróságon.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.