Elkészült a dorogi 3D-s zebra, és pont úgy ment át rajta négy rendőrtiszt, mint a Beatles az Abbey Roadon

2020. április 28., 15:34

Szerző:

A Dorogi Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottságának a kezdeményezésére valósult meg Dorogon, az Iskola utcában az a háromdimenziós gyalogos-átkelőhely, amit április 28-án adtak át. Az ünnepségen a rendőrség képviselőin túl, az alpolgármesterek és a kivitelezők is részt vettek – írta a police.hu.

A különleges útburkolati jel kivitelezését a dorogi Varga & Varga Forgalomtechnika készítette. Egyedi tervek alapján csaknem tíz órán keresztül festették fel az útburkolatra a zebrát, ami a Petőfi Sándor Óvoda és a Dorogi Sportcsarnok között található.

A rendőri gyalogátkelésről fotók is készültek, ez legalább olyan jól sikerült, mint az, amelyen a Beatles átmegy az Abbey Roadon, a különbség csak annyi, hogy itt mindenkinek jutott cipő:

Fotó: police.hu

Mint a beszámolóból ugyancsk kiderül, már több önkormányzat is érdeklődött a tervek iránt, így lehetséges, hogy hamarosan más településeken is megvalósulhatnak hasonló jelzések, melyek a balesetek megelőzése érdekében készülnek  

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.