Tizenkét év után fogták el a férfit, aki megölt egy 81 éves nyugdíjast Nagykanizsán

2019. július 4., 15:40

Szerző:

A zalai nyomozók elfogták egy 2007-es emberölési ügy feltételezett elkövetőjét - olvasható a rendőrség honlapján.

Több mint 12 évvel ezelőtt, 2007. december 8-án Nagykanizsán, egy lakóépületben egy férfi holttestét találták meg rokonai, akin bántalmazás nyomai voltak. A büntetőeljárásba bevont igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján az idős férfit megölték.

Mivel a nyomozás során nem sikerült személyi és tárgyi bizonyítékokat felkutatni, az eljárást 2010-ben felfüggesztették. Közel nyolc év után újra elővették az aktát, és az eljárásba bevont genetikai szakértő véleménye alapján elfogtak egy férfit, akit korábban már egyébként kihallgattak az emberölési ügyben.

Az akkor 31, most 43 éves nagykanizsai N. Lászlót gyanúsítottként hallgatták ki. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a férfit őrizetbe vették és vele szemben előterjesztést tettek letartóztatására, amit az ügyészség indítványára a bíróság 2019. július 3-án elrendelt.

A Zaol.hu azt írja: a rossz körülmények közt élő férfi ugyan tett vallomást, de tagadta, hogy bármi köze lenne a bűncselekményhez. A 81 éves áldozat a szomszédja volt, de nem volt hozzá bejáratos. Ekkoriban terjedt el az idős férfiről, hogy nagyobb összeg, több százezer forint lehet nála. A családi házban rögzített nyomok arról árulkodtak, hogy a tettes igyekezett megtalálni a pénzt, de nem járt sikerrel.

10:56

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.