Annyira berúgott szilveszterkor, hogy a nappaliban talált díszkarddal ment neki a cimboráinak

2019. szeptember 25., 08:48

Szerző:

Előkészítő ülésen ítélték el azt a férfit, aki egy díszkarddal hadonászva okozott sérüléseket egy ismerősének - olvasható a Budapest Környéki Törvényszék közleményében. F. L. 2017 december 31-én barátjával közösen elment az egyik sértett, bizonyos M. I. otthonába vendégségbe. A társasághoz többen csatlakoztak, köztük B. D. sértett is. Ahogyan az szilveszterkor lenni szokott, berúgtak.

M. I. a jelentős mennyiségű sör és rövidital elfogyasztása után elment a hálószobába lefeküdni. F. L. ezután összebalhézott B. D.-vel, nekiment és kétszer megütötte. B. D. a hálószobába menekült, ahol megpróbálta felkelteni a házigazdát, de a vádlott utánament. Ez azért volt nagy probléma, mert a nappaliban talált egy 76 centiméter pengehosszúságú díszkardot, és ezzel hadonászott, de annyira, hogy átszúrta B. D. könyökét, aztán véletlenül M. I. hasába szúrt.

A vádlott visszaesőként, halmazati büntetésül négy év börtönben letöltendő szabadságvesztést kapott. Az ítélet jogerős.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.