Deutsch szerint az EU meg akarja büntetni azokat az országokat, amelyek nem fogadnak be migránsokat

2019. január 20., 13:30

Szerző:

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) képviselő szerint az unió durván fenyegeti és zsarolja a bevándorlásellenes országokat, és meg akarja büntetni azokat a tagállamokat, amelyek nem fogadnak be migránsokat.

A politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, az EP csütörtöki döntése egyértelművé tette, hogy Brüsszel meg akarja büntetni azokat az országokat, amelyek nem fogadnak be migránsokat, és ezt a megfogalmazása szerint felháborító és elfogadhatatlan politikai akciót az uniós alapjogokkal foglalkozó éves jelentésnek álcázták.

A politikus szerint abszurd, hogy a jelentés eleve leginkább a migránsok és bevándorlók jogairól szól, és alig ejt szót az uniós polgárok jogairól. Így nem szól például arról, hogy az unióban hogyan érvényesülnek a nemzeti kisebbségekhez tartozók egyéni és kollektív kisebbségi jogai. Elmondása szerint

a jelentésből egyértelműen kiolvasható, mi az elképzelése a jelenlegi bevándorláspárti brüsszeli politikának az Európa felé áradó tömeges illegális migránsáradattal és a bevándorlással kapcsolatban.

Világos és egyértelmű: azt várja el az EU valamennyi tagállamától, hogy alapvető emberi jognak fogadja el a bevándorlást, miközben az EU tagországainak majdnem egyharmada nem fogadta el az ENSZ migrációs paktumát, amely ugyanezt rögzítette - mondta és hozzátette, az EU emellett azt várja a tagállamaitól, hogy könnyítsék meg a migránsvízumok kiadását, hozzanak létre legális migrációs útvonalakat, és támogassák a migrációs segítő Soros-szervezeteket.