Meghalt a Debreceni Gyermekklinika igazgatója, Veres Gábor 51 éves volt

2020. január 29., 13:11

Szerző:

Váratlanul, 51 évesen elhunyt a Debreceni Gyermekklinika igazgatója, Veres Gábor – számolt a szomorú hírről a Cívishír a Rózsakert Medical Center Facebook-oldalán közöltekre hivatkozva.

Veres Gábor, a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika 51 éves igazgatója, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagja, a hazai és nemzetközi gyermek gasztroenterológia kiemelkedő egyénisége, a Magyar Gyermekgasztroenterológiai Társaság elnöke, az Európai Gyermekgasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagja, az MTA doktora volt. 1994 óta volt a Debreceni Gyermekklinika orvosa.

Mint írják, gyászol a teljes orvosi szakma, hiszen óriási szaktekintélyt, fantasztikus gyermekorvost, nagyszerű embert és kollégát veszítettek el. A klinika gasztroenterológusaként elsősorban olyan gyermekekkel foglalkozott, akiknél reflux, bukás, hasfájás, étvágytalanság-fogyás, székrekedés, hasmenés, sárgaság-májbetegség, allergia, laktóz intolerancia és lisztérzékenység a fő panasz. Speciális szakterülete a csecsemő- és gyermekkori endoszkópia volt.

Veres Gábor versenyszerűen kosárlabdázott 25 éven keresztül, emellett szeretett síelni és kocogni. Három gyermek édesapja volt. 

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.