Meghalt a Debreceni Gyermekklinika igazgatója, Veres Gábor 51 éves volt

2020. január 29. 13:11 - szerző: 168 Óra

Váratlanul, 51 évesen elhunyt a Debreceni Gyermekklinika igazgatója, Veres Gábor – számolt a szomorú hírről a Cívishír a Rózsakert Medical Center Facebook-oldalán közöltekre hivatkozva.

Veres Gábor, a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika 51 éves igazgatója, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagja, a hazai és nemzetközi gyermek gasztroenterológia kiemelkedő egyénisége, a Magyar Gyermekgasztroenterológiai Társaság elnöke, az Európai Gyermekgasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagja, az MTA doktora volt. 1994 óta volt a Debreceni Gyermekklinika orvosa.

Mint írják, gyászol a teljes orvosi szakma, hiszen óriási szaktekintélyt, fantasztikus gyermekorvost, nagyszerű embert és kollégát veszítettek el. A klinika gasztroenterológusaként elsősorban olyan gyermekekkel foglalkozott, akiknél reflux, bukás, hasfájás, étvágytalanság-fogyás, székrekedés, hasmenés, sárgaság-májbetegség, allergia, laktóz intolerancia és lisztérzékenység a fő panasz. Speciális szakterülete a csecsemő- és gyermekkori endoszkópia volt.

Veres Gábor versenyszerűen kosárlabdázott 25 éven keresztül, emellett szeretett síelni és kocogni. Három gyermek édesapja volt.