Debreceni blamázs: az unortodox galamb csak hab a tortán

Nemlétező weboldalt népszerűsít a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság hivatalos reklámfilmje, amelyben feltűnik a kanadai miniszterelnök és Donald Sutherland, valamint egy hátrafelé repülő galamb.

2013. január 18., 13:10

A

vagy.hu portál részletesen beszámola Kósa Lajos városában márciusban rendezendő világverseny előkészítése körüli furcsaságokról. A polgármester egyébként a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke is.

A youtube-ra felkerült hivatalos promóvideó végén látható egy internetes cím, ahol elérhető lenne a világ számára az esemény:

www.shorttrack2013debrecen.com. Ez jelenleg nem működik.

A vagy.hu arra is kitér: a reklámvideó budapesti képekkel kezd, megfejelve egy „Hungary” felirattal, így azonosítva az országot a fővárossal, ahol egyébként nem lesz világbajnokság. Ezután következnek a debreceni képek, majd – érthetetlen módon – a kanadai miniszterelnök és honfitársa, Donald Sutherland színész látható, amint a 2010-es vancouveri téli olimpián szurkolnak a csapatuknak.

A klipben feltűnik egy visszafelé repülő galamb (0:28-nál), amely a portál szerint lehetne a debreceni gyorskorcsolya-világbajnokság kabalaállata.