Kis-Dubaj a Nagyerdőben: Gulyás Gergely és Kósa Lajos felavatta a 9,5 milliárdos debreceni strandot

2020. június 19., 18:34

Szerző:

Felavatták az új debreceni nagyerdei strandot: a 9,5 milliárd forintos beruházással, 7,1 milliárdos kormányzati támogatásból elkészült Aquaticum strandkomplexumot szombat reggel nyitják meg a közönség előtt - jelentették be a péntek délutáni ünnepi rendezvényen.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter avató beszédében elismeréssel szólt az elmúlt évek debreceni fejlesztéseiről, és azt mondta: az ottani beruházásoknál azt tapasztalta, hogy az alapkőletétel és az átadás követhető időbeli távolságban történik, ami országosan még nem mindig jellemző.

Fotó: debrecen.hu

Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy az új strand méltó párja az élmény- és gyógyfürdőnek, és a hozzá kapcsolódó korzóval élettel tölti meg a Nagyerdőt.

Papp László, Debrecen polgármestere "nem átlagos beruházásnak" nevezte a strandfejlesztést, mert nagy kihívást jelentett, hogy Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a hajdúszoboszlói strand mellett kellett megjelenésében, élménynyújtásban egyedit létrehozni.

A Nagyerdőbe nagy strand dukál, jó magas, tetején medencékkel" - mondta a polgármester, utalva arra, hogy 12 méter magasan is alakítottak ki medencéket.

A 8,5 hektáron elterülő strandon 5500 négyzetméter vízfelülettel 15 medencét építettek, nyolc csúszdát helyeztek el, 12 méter magasan napozóteraszokat alakítottak ki és külön gyerekvilágot hoztak létre.

Gulyás Gergely fotói alapján jókedvű dekázgatás, lángosozás lett a protokolleseményből: