Magyarországra hozták D. Csabát, a rettegett csantavéri bérgyilkost

2019. július 18., 21:55

Szerző:

A rendőrség a honlapján írja, hogy Az emberöléssel megalapozottan gyanúsítható 38 éves D. CSabát a mai napon a Terrorelhárítási Központ Rajka határátkelőnél átvette a szlovák Lynx-kommandó munkatársaitól, majd a fővárosban átadta a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak. 

A férfit nemzetközi elfogatóparancs alapján 2019. március 1-jén éjszaka egy prágai szállodában fogták el.  Megalapozottan gyanúsítható két rendbeli emberöléssel; a gyanú szerint 2018. július 30-án Hollandiában, Amszterdamban megölt egy horvát állampolgárságú férfit, Budapesten pedig 2018. szeptember 19-én Rákospalotán, a Szilas-pataknál ölt meg egy 49 éves magyar férfit.

A magyar és szerb állampolgársággal rendelkező D. Csaba kiadását Szerbia is kérte. Marie Benesová cseh igazságügyi miniszter - tekintettel az érintett által a két országban elkövetett bűncselekmények súlyára és az ezekért járó büntetések mértékére - Magyarország mellett döntött.

A BRFK Életvédelmi Osztályának nyomozói D. Csabát gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a vallomástételt megtagadta, akit ezt követően őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.