Az LMP elítélte Czeglédy Csaba szerződtetését, Ungár Péter megvédte a politikust

2019. november 10., 13:18

Szerző:

Ellenzéki oldalon kisebbfajta felháborodást keltett, hogy Erzsébetváros és Újbuda Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját bízta meg jogi képviselettel és az önkormányzati szerződések felülvizsgálatával. A Momentum Mozgalom és a Jobbik mellett az LMP budapesti elnöksége is hangot adott ennek a felháborodásnak, csakhogy – hívja fel a figyelmet az ugytudjuk.hu – az LMP-s Ungár Péter ma megvédte Czeglédy Csabát a támadásoktól. A politikus ahhoz a bejegyzéshez szólt hozzá, amelyet a momentumos Orosz Anna írt még szombaton. Ez arról szól, hogy

„Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának megbízása nemhogy nem szolgálja a közbizalom helyreállítását a Fidesztől átvett önkormányzatokban, de egy öngól: a teljes ellenzék hitelességét rombolja, hogy egy pártközeli, egyértelműen nem független, korábbi MSZP-s politikust bíz meg önkormányzati cégek átvilágításával,”

a Momentum képviselői egyik kerületben sem tudtak előre az ügyvédi iroda kiválasztásáról, a döntést polgármesteri hatáskörben, egyeztetés nélkül hozták a kerület vezetői. 

A bejegyzéshez maga Czeglédy Csaba is hozzászólt, azzal védve a szerződéseket, hogy az ő elkötelezettségét még soha nem kérdőjelezte meg senki, ami Erzsébetvárost illeti, személyesen is találkozott a városrész momentumos alpolgármesterével, aki egy rossz szót sem szólt a dologról. Utána jelentkezett Ungár Péter is, aki azt írta, 

„két okból is abszurd ez Czeglédy Csabával szemben: az egyik az, hogy a közbizalomról nem mi döntünk és a választók megválasztották önkormányzati képviselőnek. A másik, hogy még nem volt lehetősége bizonyítani mit fog csinálni a szerződések alapján, ha eltelik idő akkor lehet róla ítéletet mondani.”

Korábban az LMP budapesti elnöksége kiadott egy közleményt, amely szerint a párt megdöbbenéssel értesült Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának az újbudai, illetve az erzsébetvárosi önkormányzat által történő megbízásairól. Elfogadhatatlannak tartják, hogy egy korábban jogerősen elítélt, jelenleg pedig büntetőeljárás hatálya alatt álló személy irodája kapjon önkormányzati megbízásokat.