Cukorbeteg gyerekek támogatására gyűjt vasárnap a közmédia jótékonysági műsorfolyama

2018. december 16., 12:58

Szerző:

Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyerekek és fiatalok támogatására, táboroztatásának segítésére gyűjt vasárnap a közmédia Jónak lenni jó! című egész napos jótékonysági műsorfolyama. 

A Fővárosi Nagycirkusz negyedik alkalommal áll a jótékonysági kampány mellé. – Büszkék lehetünk az előadóművészet szinte minden területére, hiszen a színészek, a táncosok, a komolyzene legkiválóbb képviselői élen járnak a jótékonysági produkciók előadásában, szervezésében egész évben" - hangsúlyozta a Fővárosi Nagycirkuszban Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár vasárnap a helyszín élő kapcsolásakor. Hozzátette, közéjük tartoznak a cirkuszművészek, az artistaművészek is, akik negyedik alkalommal nyitják meg a cirkusz kapuit, felhívva a figyelmet az odafigyelésre, a jótékonykodásra.

A 13630-as telefonszámon hívásonként 250 forinttal lehet támogatni a jótékonysági akciót. A megvásárolható és a licitre bocsátott tárgyak a https://www.mediaklikk.hu/musor/jonaklennijo/ oldalon tekinthetők meg. A Herendi Porcelánmanufaktúra díszvázájának licitje Hosszú Katinka, Polgár Judit és Balczó András olimpikonok aláírásával 750 ezer forintról indul, a Plácido Domingo operaénekes által dedikált hegedű 600 ezer forintról, Lionel Messi labdarúgó dedikált meze félmillió forintról, a téli olimpia gyorskorcsolyázói által dedikált mez licitje 2018 forintról.         

A Duna Televízióban, a Duna World csatornán és az M5 kulturális csatornán látható egész napos műsorfolyamban kapcsolnak még a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba és a Győri Balett próbájára, a gyulai Almásy-kastélyba és a várba, az egri Bitskey Aladár-uszodába, a Budapest Music Centerbe, a Városligeti Műjégpályára és a fővárosi állatkertbe.

A műsorban beszélgetés hangzik majd el Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral, a stúdió vendége lesz mások mellett Kempler Péter és Barkai László a Magyar Diabetesz Társaság képviseletében, Rost Andrea operaénekes és Polgár Judit sakkolimpikon.