Csótánytetemeket találtak egy budapesti pizzériában, de a hűtő mögött voltak élő egerek is

2020. január 21., 10:13

Szerző:

Egy budapesti, pizzakészítést és házhozszállítást végző egység tevékenységét függesztették fel azonnali hatállyal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei január közepén. Az intézkedésre a helyszínen tapasztalt, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok, így különösen a csótányok és egér jelenléte miatt került sor - olvasható a Nébih honlapján.

A közlemény szerint az ellenőrök az üzlet egész területén, a konyhában, a szárazáruraktárakban, az öltözőben, az irodában, a közlekedőkben, a dagasztó, expediáló helyiségekben is találtak csótányokat.

Fotó: NÉBIH

A rovarok jól láthatóak voltak a falakon, a padozaton, a hűtőben, a polcokon, a készételes edényeken és a kiszállításhoz használt dobozokon is.

A padozaton csótánytetemek is voltak, a konyhai hűtő mögött pedig élő egereket találtak.

Emellett megállapították, hogy „a hulladéktárolóból nyíló szárazáruraktár, a nyitott, takarítatlan hulladékgyűjtő edények, a poros, pókhálós falazat egyaránt veszélyeztetették az ott tárolt élelmiszer-alapanyagok tisztaságát. A szociális részben nem volt kézmosó, a konyhai kézmosónál kézfertőtlenítőszer.”