Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Őzgidát tartottak a lakásban háziállatként a luxusban élő internetes csalók, a rendőrség lecsapott rájuk

2020. május 29. 09:15 - szerző: 168 Óra

A Füzesabonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság  Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival, valamint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatalának, és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével bűnszervezetben elkövetett csalás, továbbá pénzmosás és lopás bűncselekmények gyanúja miatt tartottak összehangolt akciót 2020. május 26-án reggel Mezőszemerén, Szihalmon és Ózdon.

A kilenc helyszínen végrehajtott kutatáson közel 90 rendőr vett részt, akik összesen kilenc gyanúsított férfit állítottak elő a rendőrkapitányságra.

Továbbá három nagyobb értékű terepjárót, műszaki cikkeket, aranyékszereket valamint készpénzt foglaltak le.

Az egyik lakásban egy háziállatként tartott őzgidát is találtak a rendőrök,

melyet átadtak a Tisza-tavi Ökocentrum munkatársainak.

Biztonságba helyezték a védtelen állatot.

A gyanú szerint az elkövetők különböző internetes csalásokat követtek el az egész ország területén. A sértettek kisebb-nagyobb összegű előleget utaltak az elkövetőknek, akik a tranzakció után elérhetetlenné váltak.

Ilyen luxusban éltek a csalók.

A 40 éves Cs. Zsoltot, valamint öt mezőszemerei társát a nyomozók őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták ki,

továbbá előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet az Egri Járásbíróság 2020. május 28-án elrendelt. További három társuk szabadlábon védekezhet.

Az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzése érdekében ismételten kérjük, hogy mindig csak megbízható weboldalról vásároljon, legyen gyanakvó, ha valami irreálisan olcsó, és soha ne utaljon előre pénzt ismeretleneknek! - hívja fel a figyelmet a rendőrség.