Saját anyjához is betört a veszprémi fagyitolvaj - a jégkrémek helyett most a rácsok mögött élvezheti a hűvöset

2020. március 30., 19:37

Szerző:

A Veszprémi Járásbíróság az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig, legfeljebb

egy évig fenntartotta annak a férfinak a letartóztatását,

aki rendszeres haszonszerzésre törekedve több „betöréses lopást” követett el - közölte a törvényszék sajtóosztálya.

A vádlottat a bíróság korábban 3 év alatt 5 alkalommal ítélte el kisebb vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. A vádirati tényállás szerint a többszörösen büntetett előéletű vádlott alig néhány nappal a 2019 áprilisi szabadulása után a lakatot lefeszítve betört egy udvaron lévő garázsba, ahonnan 4 db, összesen 200,- Ft értékű szelepsapkát lopott el.

A vádlott ezután 2019 novemberéig több ingatlanba is behatolt dolog elleni erőszakkal, és onnan különböző tárgyakat tulajdonított el. Egy alkalommal 80 db jégkrémet lopott, a másik helyről fagyasztott zöldségeket vitt el, de volt, ahonnan műszaki cikkeket, szerszámokat, vagy 1 liter benzint tulajdonított el. Egyszer

saját bejelentett lakóhelyére is betört, (ahonnan már korábban elköltözött), és ott lakó édesanyjától tartós élelmiszereket és húsokat lopott.

Három esetben a cselekmény kísérleti szakban maradt, egy esetben a vádlott a lopási szándék és a sikeres bejutás ellenére az ingatlanból nem vitt el semmit.

A bíróság a vádlott letartóztatását a terhelt jelenlétének biztosítása érdekében, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében tartotta fenn. A bíróság végzésével szemben az arra jogosultak nem jelentettek be fellebbezést, így az végleges.