Ismét bíróság elé áll az utolsó magyar halálraítélt: most egy szombathelyi trafik kirablása miatt kell felelnie

2020. március 31., 19:36

Szerző:

Megint egy ítéletre vár az a K. Aladár, akit még 1988-ban, egy kislány bestiális megölése miatt ítéltek halálra. A férfit most azzal vádolják, hogy  2018. november 20-án 21:30 óra körül kirabolta a szombathelyi, Zanati úton található trafikot. 

Az volt a szerencséje, hogy ítélete után megszüntették a halálbüntetést,

így átváltoztatták életfogytig tartó szabadságvesztésre, amiből 20 év után, 2008-ban szabadult a most 53 éves K. Aladár.

A vádiratból az is kiderült, hogy brutálisan bántalmazta a trafik eladónőjét. A Szombathelyi Törvényszék sajtóosztálya azt írta, miután bement az üzletbe, a kabátja zsebéből elővett egy gáz- és riasztófegyvert, amit az ott eladóként dolgozó sértett arcára szegezett és tőle a napi bevétel átadását követelte. Az eladónő közölte a vádlottal, hogy átadja a pénzt, csak ne bántsa. A vádlott ennek ellenére

21 cm-ről arcon lőtte a szemüveget viselő nőt, és ismét követelte a pénzt.

A sértett, akinek csípett, könnyezett mindkettő szeme, elindult a pénztárgéphez, a vádlott pedig követte őt, miközben sürgette, többször megütötte a hátát, nyakát és arcát, valamint folyamatosan szidalmazta őt. Amikor az eladónő már majdnem beért a pult mögé, a vádlott jobb lapocka tájékon megütötte, amitől a sértett elveszítette az egyensúlyát, és beesett a pult mögé. Ezt követően a vádlott a sértett fölé hajolt, hátulról a sértett fejének irányába lőtt, és felszólította, hogy álljon fel, menjen a pénzért a kasszához, miközben megrúgta. A folyamatosan könnyező sértett felállt, odament a pénztárgéphez, és elkezdte a vádlottnak átadni a bankjegyeket, aki azokat egy fehér színű nejlontáskába tette. A vádlott elindult a boltból, de a sértett mobilját is magával akarta vinni. Ekkor az eladónő megkérte a vádlottat, hogy ne vigye el a telefonját. Miután a sértett megígérte, hogy nem értesíti a rendőrséget, a vádlott visszadobta a pultra a telefont, majd a helyszínről elmenekült, és kerékpárral visszatért a belváros közeli lakóhelyére. A vádlott összesen 185.655 Ft-ot vitt el. A sértett által elszenvedett sérülések 8 napon túl gyógyulnak, de tekintettel a sérülések anatómiai helyére, a sérüléseket okozó eszközre, az

elszenvedett sérüléseknél súlyosabb, akár életveszélyes sérülés keletkezésének közvetlen, reális lehetősége fennállt.

A szombathelyi trafik biztonsági kamerájának felvétele a rablásról.

A Vas Megyei Főügyészség a vádlottat - mint többszörös visszaesőt -

életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, és fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja. 

A közleményből az is kiderült, hogy a férfinek a rablás időpontjában a börtönben kellett volna lennie, ehelyett egy sátorban, majd később egy albérletben bujkált. A rendőrség azonban a rablás után elfogta, erről készült az alábbi videó is: