Továbbra is rács mögött marad a késsel és vacsővel támadó hármashatár-hegyi rém

2020. június 4., 08:24

Szerző:

A Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, akit a Hármashatár-hegyen elkövetett támadások miatt felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a terhelt több alkalommal támadott meg futó, kerékpározó és kiránduló személyeket a Hármashatár-hegyen. A sértetteket szidalmazta, meglökte, megütötte és volt olyan eset is, amikor

tőrkéssel fenyegette, ismeretlen anyagot tartalmazó spray-vel szembe fújta, vagy vascsővel, illetve fadarabbal próbálta megütni őket.


A gyanúsított cselekménye bizonyítottság esetén 3 rendbeli felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megállapítására lehet alkalmas.
A nyomozás folyamatban van, a tényállás teljeskörű felderítéséhez a gyanúsított folytatólagos kihallgatása, tanúvallomások és szakértői vélemény beszerzése szükséges.

A férfi egzisztenciális körülményei tisztázatlanok: igazolt jövedelemmel nem rendelkezik, a bejelentett lakcímén nem lakik,

bevallása szerint a hűvösvölgyi reptér mögötti erdős területen él.


A bíróság szerint minderre, valamint a bűncselekmény jellegére és a kiszabható büntetés mértékére figyelemmel továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna. A bíróság döntése alapján a gyanúsított terhére rótt többrendbeli cselekmény, illetve az igazolt jövedelem hiánya a bűnismétlés veszélyét a továbbiakban is megalapozza.

A végzés nem végleges.

Így fogták el a sportolókat terrorban tartó férfit: