Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Letartóztatásba került az a nő, aki megölte gyerekét, majd egy napig a holttesttel élt együtt a Havanna-lakótelepen

2020. április 8. 14:55 - szerző: 168 Óra

A Budai Központi Kerületi Bíróság keddi ülésén egy hónapra – 2020. május 7-ig – elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, akit tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítanak. A bíróság a letartóztatás helyéül az

Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

A megalapozott gyanú szerint az asszony 2020. április 4-én, XVIII. kerületi otthonukban megölte egyéves gyermekét. A bűncselekmény - bizonyítottsága esetén - 10-től 20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető.

Megölte egyéves kislányát egy nő Budapesten Rendőrségi helyszínelők a Havanna utcában - itt lakott a gyilkossággal gyanusított nő

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére hivatkozva indítványozta a nő letartóztatását.

A végzés szerint a gyanúsított személyi körülményei kedvezőek, a rendelkezésre álló adatok alapján azonban a viselkedése kiszámíthatatlan, jelleme labilis. A bíróság a személyi körülményeket és az objektív körülményekből fakadó veszélyeket – a terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlya, jellege és a büntetési tétel – együttesen olyan fokúnak értékelte, amely megalapozza a szökés, elrejtőzés veszélyét.

A kényszerintézkedés megválasztásakor

a bíróság nagy súllyal értékelte a gyanúsított terhére rótt cselekményt, az elkövetés módját, jellegét, a sértett személyét.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy a bűnügyi felügyelet nem tudná biztosítani a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célokat, azok kizárólag a letartóztatással érhetők el. A végzés végleges.