Távoltartást kezdeményezett a rendőrség a Bujákon brutálisan összevert nő támadójával, a nyugalmazott honvéd alezredessel szemben

2019. november 13., 12:40

Szerző:

A Pásztói Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében kezdeményezte az illetékes ügyészségen a távoltartás elrendelését - közölte a 168 Órával Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azzal a brutális bántalmazással kapcsolatban, amely múlt hétvégén történt Bujákon. 

Orosz Bernadettet november 10-én hajnalban verték össze Bujákon, ahova egy osztálytalálkozóra érkeztek a Sárospatakon élő K. Istvánnal. Az áldozat megkeresésünkre azt mondta, a férfival tavaly októberben kezdődött a viszonya. K. István először júniusban, részegen verte össze, ennek az esetnek a nő gyerekei is szemtanúi voltak. A második bántalmazás augusztus 9-én történt Bernadett miskolci házánál, miután a férfi lebukott, hogy barátnője van, ezért Bernadett meg akarta vele szakítani a kapcsolatot. Az orvosi vizsgálat kiderítette, hogy a nő dobhártyája beszakadt a pofonoktól, de az esetből ekkor sem lett rendőrségi ügy, mert Bernadett nem tett feljelentést.

A miskolci nőt múlt hétvégén annyira megverte a volt barátja, hogy arca felismerhetetlen azokon a képeken, amelyeket ő maga tett közzé a Facebookon. Bernadett kérdésünkre azt mondta, a bántalmazás után a rendőrök helyszíneltek, be is vitték a tettest, de másnap elengedték. A Pásztói Rendőrkapitányság nyomozója Bernadett állítása szerint azt mondta neki, hogy szóljon, ha legközelebb is előfordul ilyesmi. 

Bernadett tegnap azt állította, hogy a hétvégi eset után távoltartást és személyi védelmet is kért a rendőrségtől, de mivel ő és a tettes nem élettársak, nincs közös lakcímük és nem is egy városban élnek, a kérést elutasították. A rendőrség mai tájékoztatása szerint a távoltartás elrendelését most „újabb adatok alapján” kezdeményezték. 

Úgy tudni, a támadó egy nyugalmazott honvéd alezredes, akinek fegyvermérnöki diplomája és fegyvere is van.