Előbújt még három főpolgármester-jelölt, postás és villanyszerelő is van köztük, egyiküket pedig James Bondnak becézték

2019. augusztus 27., 15:42

Szerző:

Az önkormányzati választás esetében nem jár állami támogatás, így kevesebb kamupárt bukkan fel a kampányban, mint az országgyűlési választásokat megelőzően. A főpolgármesteri szék viszont már népszerűbbnek tűnik. A Népszava bemutatott három olyan, szinte teljesen ismeretlen férfit, aki bejelentkezett Budapest vezetésére.

Egyikük Ács László, aki az eddig ismeretlen, kamugyanús Zöldek Pártját vezeti. 

– A semmiből felépítettem négy piacvezető céget, volt bankom és számtalan méretű cégem. Aztán mindent elvettek tőlem. Közben kaptam a pofonokat, és figyelmeztettek, hogy ne ellenkezzek, mert mögöttük áll a legizmosabb maffia, az állam

– mutatta be magát Ács László a lapnak. Hozzátette, hogy a Fidesz és az MSZP-kormány is kitolt vele.

Hat gyermeke van, a középiskolában James Bondnak hívták 180 centis magassága és kigyúrt teste miatt. Azért akar indulni a főpolgármesteri pozícióért, mert bár próbálták minden eszközzel ellehetetleníteni, ő csak azért sem adja fel.

A másik jelölt Révész Ferenc 61 éves villanyszerelő, aki Facebook-oldala alapján egyedül kampányol pultjánál. 

– Egyedül vagyok, nincs, aki fotózzon – magyarázta a Népszavának.

Fotó: Facebook/Révész Ferenc

Révésznek felnőtt gyermekei vannak, és

nap mint nap találkozik azokkal a gondokkal, amelyeket minden budapesti polgártársra is tapasztal.

Révész nemzeti érzelműnek mondja magát, és állítása szerint Budapestet az erkölcs, a jog és a tisztesség alapján vezetné. Első lépésként visszanevezné a várost Budapest Székesfővárosra. Felülvizsgálná a kerületek határait, és azokat a közterületeket, amelyek

„népbiztosok, az 1956-os szabadságharcot megtagadó művészek, a népköztársaságot kiszolgáló színészek és sportolók, díszpolgárok, ügynökök nevét viselik”.

A harmadik jelölt Schlagmüller Gábor születése óta Budapesten élő, negyven éve postásként dolgozik. Azt mondta, hogy iskolázottsága sajnos alacsony, de igyekszik ezt figyelmen kívül hagyni. Főnökei megmondták neki, hogy postásként nem gyűjthet ajánlásokat, de majd szabadidejében megoldja. Kiforrott programja még nincs, de hangsúlyozta, hogy a levegő a legfontosabb.

Fotó: Facebook/Schlagmüller Gábor

– Minden média azt harsogja, elfogy a víz, nos, ez így nem igaz. Amennyit veszítünk a légkörön keresztül, körülbelül annyi jön a világűrből, persze az ember képes bármire, talán még ezt az egyensúlyt is felboríthatja, de szerencsére még nem tartunk ott

– jelezte a főpolgármester-jelölt.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.