Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Budaházy György elszólta magát, szerinte is a Fidesz segíti a Mi Hazánk Mozgalmat

2019. május 29. 18:28 - szerző: 168 Óra

A mindössze hét hónap alatt felemelkedő új szélsőjobboldali párt, a Toroczkai László és más kilépett Jobbikosok által vezetett Mi hazánk Mozgalom az európai parlamenti választásokon 3,3 százalékos eredményt elérve került fel Magyarország politikai térképére.

A párt a friss alakuláshoz képest meglehetősen költséges kampányt folytatott, valamint a kormányközeli propagandamédiumok is rendre műsoridőt és felületet biztosítottak a Jobbik szétforgácsolódásából létrejött pártnak, amely rendre élesen támadta a néppártosodó Jobbikot, ellenben a kormányzó Fideszt csak elvétve.

A Mi Hazánk Mozgalom furcsa felíveléséről mondott véleményt a szélsőjobboldal egyik szabadságharcosának tekintett, egyébként anno terrorizmussal megvádolt Budaházy György, ráadásul a Mi Hazánk Mozgalom vendégeként Kapuváron. A felvételeket a Gulyás Márton politikai aktivista által szerkesztett Partizán-vlog szerezte meg:

Budaházy arról beszél, hogy a Fidesz abban érdekelt, hogy legyen egy olyan szélsőjobboldali párt, amellyel szót tud érteni és képes a Jobbik szavazóinak elszívására, ezért ad neki médiafelületet és támogatja a pártot.

„Erre adódik a Toroczkaiék által megalapított Mi Hazánk, amit azért lássuk be, hogy a Fidesz segít”

 – mondta Budaházy, majd úgy folytatta, hogy „szabad is szidni a Fideszt”, mert a jobbikos szavazók csak akkor fognak átpártolni, akkor „viszont nem, ha a Fideszt csak dicsérik”. Hozzátette, hogy

„ez egy kicsit a Fidesz forgatókönyve”.

Miután felvezette, hogy a Mi Hazánk Mozgalom és Fidesz érdeke közös, felteszi a kérdést, hogy

„Mert most miért legyenek egymás ellenségei?”