A sajtó megírta, hogy Orbán kávépartnere egy éve nem akar börtönbe vonulni, erre most hirtelen lecsukták

2020. február 19., 12:19

Szerző:

Tegnap jött a hír, hogy 2018 novemberében jogerősen két év börtönbüntetésre és két év közügyekről eltiltásra ítélte a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki 2014-ben az Orbán-imázsvideó főszereplője volt. Bocskai Péter azonban különböző okokra hivatkozva azóta sem kezdte meg a szabadságvesztés letöltését.

24.hu erre most azt írja, hogy a BVOP a cikkük megjelenése után, kedden kérelmezte a bírótól az elfogatóparancs kibocsátását a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. korábbi igazgatójával szemben. A rendőrök még aznap elfogták Bácskait, a bíróság pedig intézkedett, hogy vigyék be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe. A kedd éjszakát már ott töltötte.

 

 

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.