Felvásárolta a Médiapiacot a kormányközeli Boros Bánk Levente

Új tulajdonosa van a Médiapiacnak, a kéthavonta megjelenő újságot a Médianéző Központ igazgatója vásárolta meg.

2020. október 15., 10:28

Szerző:

A Médiapiac című lap és a mediapiac.com felvásárlásáról, Boros Bánk Leventetulajdonossá válásáról a kormánypárti Magyar Nemzet számolt be elsőként szerdán, majd az írást átvette a felvásárolt médium is. A lapnak maga az érintett adott interjút.

A Médiapiacot egy ideje már a NER-teremtmény KESMA is igyekezett megtölteni hirdetésekkel, eddig maga a tulajdonos és ügyvezető ugyanakkor Göbölyösné Mátrahegyi Anna volt, aki tehát átadta a lapot a jobboldalhoz köthető Boros Bánk Leventének. 

A Magyar Nemzetnek az új tulajdonos és kiadóvezető azt állította, független, mérvadó, szakmai lapot szeretne a megújítandó Médiapiacból. Szerinte eddig leginkább egyfajta balliberális narratíva érvényesült médiaügyekben.

Boros Bánk Levente szerint a személye miatt nem kérdőjelezhető meg a Médiapiac függetlensége. Mint mondta, a média világával kapcsolatban sok fals információ lát napvilágot, és ennek szeretnének ellensúlyt képezni. Meg akarják mutatni, fejtegette, hogy vannak jó tollú jobboldali újságírók, és megpróbálnak majd bejutni „baloldaliként” emlegetett szakmabeliekhez is interjúra.

A Media1 megtudta, hogy a Médiapiac.com és a Médiapiac újság új, NER-es tulajdonosának és ügyvezetőjének megérkezése egyúttal a lap eddigi teljes szerkesztőségének elbocsátását is magával hozta. A szerkesztőség tagjait értekezletre hívták, majd ennek végére mindenkit elküldtek. Ahogy egyikőjük fogalmazott: „kisöpörték az egész szerkesztőséget.”